Drabant 22 blog

Drabant 22 blog

Drabant 22 sejlbåden

Der er plads til alle emner vedr denne båd i denne blog. Forårsklargøring, reparationsprojekter, sejloplevelser, udstyr osv.

Der er også plads til at beundre de flotte linier på billedet af D31 ovenfor.

Bord

ApteringPosted by Kjeld Lyngsøe Sat, October 11, 2008 15:58:48

På et af billederne af "Pegasus" kan man se et bord, der er fastspændt på rorpinden.

Er det det samme bord, der benyttes under dæk? I givet fald, hvordan ser fastspændingssystemet ud?

Mvh

Kjeld

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Brian Therp Fri, October 17, 2008 08:27:57

Det er korrekt at bordet er blot ligger af på agterkarmen. og der er savet et hak ud, så rorpinden kan stå lodret. Bordbenet er et løst rør i rustfristål med endeplade. Bordet monteres underfordækket lige inden skottet. Bordet spændes op mod dækket med nogle gennemgående bolte. Jeg tor måske jeg har nogle billeder liggende af det

Posted by Ole E. Mikkelsen Sat, October 11, 2008 17:01:24

Det er min bedste vurdering at bordet 'hviler' på cockpitkanten. Sandsynligvis er der monteret et par lister under bordetder fungerer som fals og som cockpitkanten passer med. Derudover er der et bordben, som sandsynligvis kan foldes ind, eller tages af. Rorpinden ser ud til at være hævet også, alternativt er den bare sat lodret. Og endelig er der savet et stykke ud, så rorpind kan 'gå ind' i bordpladen.

På den måde kunne bordpladen være fikseret både frem og tilbage , men også fra side til side. Mon bordpladen kan monteres i kahytten på sædvanlig plads også? Eller hvor kunne man stuve bordpladen når man sejler?

Jeg har selv en ide om at finde på noget tilsvarende.. Men det har ikke aller højest prioritet.

Det er Brian Therp eller Pegasus' nye ejer der kan afsløre den endelige sandhed smiley