Lykkedragen

Lykkedragen

D40 Lykkedragen

har her sin helt egen blog. Jeg skriver når det falder mig ind og når jeg føler for det. Jeg ved egentlig ikke hvorfor.

Den uendelige historie

logbogPosted by Ole E. Mikkelsen Sun, November 16, 2008 20:26:54

af Michael Ende er ophav til navnet Lykkedragen, som bæres af D40. Lykkedrager hører til de sjældne dyr i Fantàsien, de er børn af luft og varme, ubændigt glade skabninger, og trods deres vældige størrelse, så lette som en sommersky. De svømmer i den klare luft som fisk i vandet osv. (citater fra side 72-72, Sommer & Sørensen, 2005, 1. udgave, 13 oplag, www.borgen.dk).

Lykkedrager findes også i asien og i Kina. Iht min søn er den asiatiske drage den mest strålende af alle drageracer, en fornøjet vejrherre, der styrer skyer, regn, lyn og torden, den er ren energi (Sådan avler og holder du drager af John Topsell, Globe Forlaget, 2007).

Og så var det sådan at D40 oprindeligt hed 'Lykke', hvilket efter fortællingen oprindeligt betød 'Røde lykke', eftersom den tidligere indehaver formodedes at være SF'er iht påstået velinformerede, men muligvis ikke altid, men dog til tider troværdige kilder.

Jeg følte at 'Røde Lykke' og 'Lykke' var lidt klamt for en noget træt pige, - en kort periode i 2007 overvejede jeg derfor at omdøbe hende til Rød Front, for lige som at få den ægte røde vare, og det kunne jo have en fin dobbeltbetydning. Men et sådant navn ville nok forpligte lidt for meget, og hun var jo også noget træt i det, på et tidspunkt frygtede jeg egentlig alvorligt for hendes helbred.

Under alle omstændigheder ville jeg heller ikke udfordre Neptun alt for meget, så jeg mente at ordet Lykke fortsat måtte indgå. Jeg kunne jo så bare forklare til Neptun at Lykke fortsat var navnet, men nu bare var fornavn eller efternavn.

Jeg havde jo læst et sted at navneskift for fartøjer i det åbne hav kunne afstedkomme de værste hændelser fra vrede havguder, i særlig grad Neptun.

Så var det sønnike kom mig til hjælp med ordet Lykkedragen, eftersom han var i gang med et dragestudium i form af ovenstående.

Og det blev det. Og foreløbig har Neptun set i nåde til hende. Hun hedder jo fortsat Lykke, - med efternavnet Drage.

Sidenhen har jeg så konstateret at hun har heddet 'Søster' en gang, - senest i 1991, hvor seneste målerbrev er registreret. Hun har nok taget navneforandring da hun kom til Fåborg, hvor foregående ejer så hjembragte hende til Vejle Lystbådehavn en gang sidst i 90'erne.

En gang i 2009 forventer jeg at give hende navneskilt på, for hun er helt anonym p.t. Men jeg kan mærke at hendes selvbevidsthed og identitet koncentrerer sig om hendes rigtige navn, Lykkedragen, så længe hun er gift med mig.

Lykkedrage er hun og skal hun altid være. I medgang og modgang.

  • Comments(0)//d40.drabant22.dk/#post16